Atelier Wenda biedt verschillende opleidingen aan. Zowel voor beginners als gevorderden.
Hieronder vind je het overzicht van onze opleidingen.

Atelier Wenda biedt verschillende opleidingen aan. Zowel voor beginners als gevorderden. Hieronder vind je het overzicht van onze opleidingen.

Patroontekenen
De cursus patroontekenen is voor mensen die al kunnen naaien, maar ook het patroontekenen willen leren. Je leert tekenen van rokken, broeken, overhemden, tunieken, mouwen en kragen, tot avond- en vrijetijdskleding. De cursus patroontekenen bestaat uit 5 delen. Deel 1 rokken, Deel 2 broeken, Deel 3 blouses/jurken, Deel 4 mouwen en kragen, Deel 5 nachtkleding vrijetijdskleding en lingerie.

De cursus Couturetechnieken is bedoelt voor mensen die alle kneepjes van het vak willen leren en naaitechnieken goed onder de knie willen krijgen. In twee cursusdelen leer je vele verschillende naaitechnieken. Van het inzetten van ritsen tot het opzetten van kragen. Ook leer je met het onderdeel textielwarenkennis hoe je verscheidene stoffen kunt herkennen, verwerken en behandelen. En bestaat uit 2 delen.

Houd je van kleding maken en wil je hier je beroep van maken? De opleiding tot costumière geeft je een brede basis voor vele specifieke vaardigheden en een eventuele carrière in de mode. Ook het onderwerp Textielwarenkennis komt aan bod. Daarin leer je waar bepaalde stoffen van zijn gemaakt, ze te herkennen en hoe je deze kunt en moet verwerken en behandelen. Bestaat uit 5 delen.
Tijdens deze opleiding wordt nog dieper ingegaan op de reeds in de costumièreopleiding behandelde stof. Zo leer je het ontwerpen, tekenen en vervaardigen van mantels, colberts, avondkleding, bruidskleding, en nieuwe naaitechnieken, waardoor de kleding nog mooier wordt. En je maakt een colbert op ½ schaal, compleet met het gehele binnenwerk.

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die graag lingerie willen leren maken. Aan bod komen onder andere het tekenen en naaien van verschillende beha’s en slips, body’s, tankini’s en speciale beha’s zoals de prothese beha en de 1-borst beha.

Indien je aan het examen wil deelnemen, dient je daarvoor schriftelijke aanvraag in te dienen bij HCH Modevakopleidingen. De kosten zijn € 95.-. De betalingen moeten uiterlijk 4 weken voor aanvang in het bezit te zijn van de HCH Modevakopleiding. Alle opleidingen zijn MODINT-gecertificeerde opleidingen.

Meer informatie over onze opleidingen?
Bel me gerust, stuur een appje of een mail.

Atelier Wenda is aangesloten bij: